Pages

Mohon Ampun

Assalamualaikum semua.. Just nak kasi tau kat sini.. Apa yang saya post kat dalam blog ni semuanya hanya pendapat bodoh saya semata-mata.. Kalau ada yang terasa tu, saya nak susun 10 jari saya yang kemetot ni nak minta maaf la k? Jangan la marah plak kalau saya ada terpost benda2 yang buat awak terasa k? Peace!

If you feel annoyed by the songs, just press the "END" key and at the bottom of the blog, u can find the music player. Just click the "stop" button. In case u don't know, click the button with square symbol. Peace!

Tuesday, June 11, 2013

TEH TARIK CAFETERIA, KUCHING

Nak bercerita tok. before tok makan kat sia ok ajak. dolok masa kat bimmers lamak ya, service aek sidak nang sangat sangat teruk. bila pindah tempat baru, wow!! masa first time pegi tempat baru daknya pindah ya, nang tip top servis. cepat, tangkas dan mesra alam. tapi makin ari makin suram, aku pun sik tauk apa masalah pekerja aek sia. 

paling mengejutkan, petang tadik kamek makan di sia n i ordered TEH TARIK PANAS. bila aek sampe, nya skali mbak bil. tauk brapa rega? RM2.20!! nak kata ku tek restoran berprestij, sik la juak. nak kata cangkir size GIANT dipakeinya sik juak.. nak kata teh tarik nyaman nak mampus kaw2 sik juak. nyaman gik teh tarik rah SCR. dahla cangkir besar.

sik abis sengan ya. disebabkan aek ya panas n parents kamek begaut mok balit, so kamek madah tapau jak aek ya. kamek pun tunggah la waiter nya suruh tapau aek. bila nya anta kecik jak sora nya madah "duak posen..." kamek pun madah "ok, makseh.." kuat kit sora nya tek madah gik "duak posen..." kamek pun "haaa?? bayar juak kah??" sik sangka terpacul statement ya dari mulut kamek. ya ampun.. baruk kalak kamek tapau aek kenak cas duak posen!! nguahahahahha!! 

apa sudah jadi sama itu kedai? sangat berprestij kah? mun mena2 berprestij, sila la expand ur keday so that sik selut dalam keday ya n silalah pasang ekon. kotan tek berprestij nak?? 

bukan niat nak menjatuhkan bisnes orang or what lah, cuma nak membantu sesama customer bah supaya bijak berbelanja.. sidak sia beruntung sebab orang2 nak bukak stall rah daknya rata2 ada specialty dikpun n sedap2 belaka. tapi sikboh ambik kesempatan orang rami duduk sia nak caj aek mahal2 n even cangkir pakey tapau pun nak caj orang juak. agak2 la weh.. 

cerita tok cuma semata2 pesanan untuk semua supaya NEVER EVER TAPAU AEK DI TEH TARIK CAFETERIA, kelak kenak caj DUAK POSEN! 

HAHAHAHHAHAHA!!!

Not So Specific About Me..

My photo
Kuching, Sarawak, Malaysia
I'm Azie.. I was born on 18th October 1983, in Kuching.. I have no cute stories to tell u guys as my life is normal. Nothing unusual or unique.. :)